Opleiding visual concept developer / meester-gezel-traject
Wil jij uitgroeien tot een professionele visual concept developer? Dan kun je bij ons terecht in onze opleiding visual concept developer: een meester-gezel-traject van 1 jaar (halftijds).
Visual concept developers zijn nuttig voor organisaties die veel met doelgroepen communiceren en beseffen dat juist de insteek met beelden drempels verlaagt en doelgroepen effectiever kan bereiken.
Ondanks dat veel organisaties beseffen dat beeldend communiceren effectiever is, zijn de meeste daarvoor afhankelijk van externe leveranciers.
‘Wij zijn opgeleid met tekst’. ‘Wij vinden het moeilijk zelf visuele middelen te maken’.
Natuurlijk, delegeren is prima. Maar niet alles. De regie over het effect van de communicatie moet de organisatie zelf in de hand houden.
Dat is meer dan een communicatiestrategie opstellen en de uitvoering delegeren. Het betekent ook onderzoeken en testen, en daarvan leren.
Dat doet een visual concept developer onder meer. Natuurlijk kun je zo’n professional inhuren. Maar als je als organisatie structureel met beelden communiceert, dan scheelt het bakken geld om zo iemand zelf in huis te hebben.
Wat is een visual concept developer?
Als visual concept developer ontwikkel je gegarandeerd effectieve visuele middelen.
Denk aan infographics, animaties en video. Je producten zijn gegarandeerd effectief en sluiten naadloos aan op de communicatiestrategie.
Door je grote kennis van doelgroepen, middelen en testmethoden kun je met de opdrachtgever daarover meedenken.
Wat levert de opleiding visual concept developer jouw organisatie op?
- Ze bespaart tijdens jouw opleiding al ca 50% op de kosten van infographics, animaties en video’s. Daarna gaat die besparing door.
- De organisatie krijgt meteen gegarandeerd effectieve visuele middelen.
- Je organisatie krijgt een zelfstandige professional in huis die voor alle communicatietrajecten effectieve beeldconcepten kan ontwikkelen.
- Met een visual concept developer in huis kunnen communicatie-afdelingen aantonen dat de middelen die zij leveren echt werken.
- Collega’s in de organisatie merken de effecten van de afdeling communicatie.
Wat levert de opleiding visual concept developer jou op?
- Jouw kostje is gekocht de komende jaren, want visual concept developers zijn schaars. En ‘beeldend’ is de trend. Er is veel werk. En er komt nog veel meer aan.
- Omdat je schaarse kwaliteiten hebt, die organisaties veel opleveren, ben je goud waard voor jouw collega’s. Goed voor je eigenwaarde.
- Als visual concept developer koppel je analytisch en strategisch denken aan creativiteit. Een zeldzame combinatie.
- Je volgt de nieuwste ontwikkelingen in testing en visuele communicatie en introduceert die in jouw organisatie.
- Als expert in kwalitatieve testmethoden kun je onderbouwen welke keuzes gemaakt moeten worden.
- Je hebt cruciale kennis en vaardigheden in huis om de accountability van de communicatie te realiseren.
- Jij bent een volwaardig gesprekspartner bij het uitstippelen van een communicatiestrategie.
- Dit is een heel leuk traject, want je leert in een meester-gezel-setting: learning by doing. Meewerken met de meester en in de loop der tijd steeds zelfstandiger worden.
- Je werkt meestal samen met de meester, soms in een team van maximaal vier mensen. Dus je ‘verdwijnt’ niet in een groep.
- Je werkt steeds zelfstandiger en voert op het eind allerlei trajecten onafhankelijk uit: infographics, animaties en video’s.
- Al doende krijg je door wat ‘gewone’ en ‘buitengewone’ leveranciers zijn.
- De investering is vergeleken met kortere individuele begeleiding relatief laag. Dat komt doordat je ons en je werkgever tijdens de opleiding ook geld oplevert.
- Tenslotte krijg je uiteindelijk ons certificaat Visual concept developer.
Hoe ziet de opleiding visual concept developer eruit?
Je werkt halftijds bij Linsen Communicatie, zeg 2 of 3 dagen per week. Dat spreken we af.
Je pakt projecten aan van je eigen organisatie: infographics, animaties en video’s. Je werkgever heeft dus meteen rendement van jouw opleiding.
Eventueel doe je ook projecten van anderen en voor andere doelgroepen dan waarmee je normaal gesproken communiceert voor jouw organisatie. Dat maakt je ‘breed’. Maar dat is in overleg. We doen dat wat nodig is voor een topresultaat.
Wat moet je kunnen om aan de opleiding visual concept developer te beginnen?
- Je hebt ‘iets’ met communiceren en mensen bereiken, of je werkt in de communicatie of marketing.
- Je hebt minstens een begeleidingstraject van 1 maand voor 1 grote infographic achter de rug bij Linsen Communicatie.
- In een gesprek bekijken wij of je geschikt bent voor het meester-gezel-traject. We kijken naar je communicatieve vaardigheden, naar wat jij al kunt en wat je specifiek moet leren. En of er een klik is.
Wie coacht jou?
Ik, Lex Linsen, coach jou naar het meesterschap.
Ik maak infographics sinds 1988. Mijn toegevoegde waarde boven een vormgever is dat ik uit de communicatie en het onderzoek kom. Zodoende pas ik doelgroeponderzoek en testing toe als ik concepten ontwikkel.
Daardoor kun jij straks garanderen dat jouw concepten werken en produceer jij gegarandeerd effectieve middelen.
Voor het design en programmeren werk ik met de beste mensen. Zo leer jij wat het onderscheid is tot ‘gewone’ en ‘buitengewone’ leveranciers.
Daarnaast ben ik al jaren trainer, met name in schrijven, infographics, filmen en schrijven. Tenslotte heb een vijfjarige coachingsopleiding afgerond, waardoor ik meer inbreng dan alleen technisch en analytisch vermogen.
Wat kost het?
€ 9900
Vergelijk het met de kosten van een grote gegarandeerd effectieve infographic. Die belopen gauw € 4000 – 5000.
Met een visual concept developer in huis bespaar je op dat bedrag telkens 50%.
Dus na 4-5 infographics zijn de kosten van de opleiding terugverdiend. Terwijl de competentie daarna structureel verankerd is in de organisatie en in jou!
En de organisatie voor zijn geld gegarandeerd effectieve visuele middelen krijgt.
Certificaat visual concept developer
Na een jaar ben je visual concept developer. Je krijgt dan ons certificaat waarin staat dat jij zelfstandig effectieve visuele middelen kunt ontwikkelen.