Effectief communiceren, Impact training, Infographics

Met de checklist Briefen voor effectieve infographics krijg je alle noodzakelijke informatie om perfect te briefen voor een infographic. Daarmee begint het in handen nemen en houden van de regie over het effect.

Wil jij alleen een mooi plaatje dat opvalt, òf een mooi plaatje dat opvalt waarna mensen doen wat jij graag wilt? Een ècht effectieve infographic dus?

Natuurlijk het laatste.

De essentiële vragen voor een effectieve infographic

Deze checklist infographics scheelt je teleurstellingen over wat je krijgt van je vormgever. Dus tijd, geld, energie en frustraties.

Het komt ook de werkrelatie met je vormgever ten goede, want je bent van begin af aan duidelijk. Fijn voor allebei.

Bewezen in de praktijk

De vragen in deze checklist infographics hebben zich in de praktijk bewezen. Ik heb hem opgebouwd door sinds 1989 heel veel infographics te maken.

“Ben met de lijst aan de slag gegaan en

vind hem super praktisch.

Je vergeet geen stappen en het wordt echt helder.”

Mariska van der Hoek

Luister! Da’s andere communicatie

Download checklist infographics briefingvragen voor effectieve infographics

Meestal briefen opdrachtgevers me te summier, is mijn ervaring. Het kan dan nog alle kanten uit. Eigenlijk vinden opdrachtgevers die onzekerheid niet fijn.

Maar, vaak onbewust, hebben ze wel degelijk een bedoeling in hun hoofd. Toch, ze benoemen die niet. Ze weten ook niet wat er kan.

Daarom vraag ik hen telkens diep uit. Ik vertel wat mogelijkheden zijn en vraag wat ik moet weten om iets effectiefs te kunnen maken voor hen. Dat werkt.

Zo goed zelfs, dat we er een training van hebben gemaakt. En deze checklist infographics dus, die je nu kunt downloaden.

Het draait om het effect

In de communicatie draait het uiteindelijk om effecten. Daarbij is aandacht trekken met iets moois of opvallends pas de eerste stap. Blijft het daarbij, dan is dat niet genoeg.

De vraag is: hoe kun je de vormgever, die graag iets moois en creatiefs voor je maakt, helpen een effectìeve infographic te ontwerpen? Daarvoor moet je explicieter zijn in je opdracht.

Deze checklist briefen voor effectieve infographics werkt!

Het heeft mij de nodige tijd gekost voordat ik deze vragen bij elkaar gesprokkeld had, maar nu werkt ie als een tierelier.

Je voorkomt er teleurstellingen mee en krijgt de regie in handen over het effect van je infographic.

Wat zeggen anderen?

De checklist briefen voor effectieve infographics gebruik ik ook voor cases van deelnemers die we aanpakken in de masteropleiding Succesvol communiceren met infographics.

Uit hun feedback kun jij de waarde van de checklist afleiden. Ze zijn er heel enthousiast over, omdat ze de systematiek zo duidelijk zien.


Download checklist infographics briefingvragen voor effectieve infographicsWat krijg je precies met de checklist briefen voor effectieve infographics?

De lijst omvat 16 vragen met toelichting. Over sommige zul je moeten nadenken. Maar die helderheid levert je veel op.

Je krijgt daarmee een sluitend verhaal voor je vormgever en opdrachtgever. Dus:

  • Geen tijdverlies doordat je iets vergeten bent, wat je later moet bijsturen.
  • Je vormgever berekent minder meeruren.
  • Geen infographic die er leuk uitziet maar verder niets brengt.
  • Zekerheid dat je jouw doelgroep en opdrachtgever optimaal bedient.

Prijs

€ 17   (ex btw)

Bonus

Als je deze lijst downloadt dan krijg je 60% korting op ons e-book + poster + 5 video's over de basis templates infographics als je die nog niet hebt. Je betaalt dan € 7 ex btw.

 

Download checklist infographics briefingvragen voor effectieve infographics