Effectief communiceren, Impact training, Infographics

Infographic maken als communicatieadviseur? Ja, de tijden veranderen

Je bent met vlag en wimpel geslaagd als communicatieadviseur en hebt nu zeker 10 jaar ervaring.

Je maakt communicatieplannen, strategieën, webteksten, persberichten … you name it.

En ja, je bent er goed in. Alleen, je merkt dat mensen slecht lezen of helemaal niet. Tekst is een ook een barrière.

Shit.

Maar laten we wel wezen … zelf lees je ook niet alles wat ‘moet’. Met een animatie of infographic had je ze beter bereikt. Tijd om te veranderen dus.

Hoe dan ook wil je wel zèlf de regisseur blijven over het effect, hè? Want dat is jouw domein. Niet zo zeer van de vormgever of filmer.

Kom je na je werk thuis, zitten je kinderen te gieren bij Dumpert. Het ene na het andere filmpje spat van het scherm.

Zelf ging je vroeger naar de bieb of keek je tv. Maar ja, … zoals Bob Dylan zong:

The times they are a-changin’

De grote verandering is natuurlijk internet en dat iedereen nu voortdurend zit vastgeplakt aan een beeldscherm. Let wel: BEELD-scherm. Eigenlijk is het zo logisch als wat: kom dan met beeld in plaats van tekst.

Gebruik de kracht van beeld

Doelgroepen zijn druk. Als het onderwerp niet direct iets te maken heeft met de eigen taak van dat moment dan willen ze het misschien wel weten wat je te zeggen hebt, maar: “vertel het maar even of laat het zien, dan kan ik dóórrrr”.

Maar waarom doen wij communicatieadviseurs dan nog zoveel in tekst?

Natuurlijk snap je dat. Je bent niet gewend om in beelden te communiceren. Je bent niet opgeleid in infographic maken of regisseren.

En jazeker … er zijn ook andere redenen. “Te duur”. “Niemand kan dat bij ons”. “Daar krijg ik mijn baas niet in mee”. “Er is geen budget voor”.

Maar toch … knaagt het nou niet een beetje?

Die doelgroepen kijken liever en horen liever je boodschap. En jij wilt ze beter en sneller bereiken … Als je kijkt naar de baten – beter en sneller bereik – dan is de kosten/baten-verhouding van een effectievinfographic veel beter.

Ik weet niet hoe jij het ervaart, maar ik heb het gevoel dat wat aanvullende opleiding in communiceren in beelden, met name infographics en animaties, zo gek nog niet is.

Want daar zit sinds je opleiding bij Van der Hilst en de SRM een gapend gat. En naarmate de technologie voortschrijdt wordt dat steeds groter.  … Wat te doen?

Wil jij een effectieve infographic maken of inzetten?

De workshop Bereik mensen sneller met infographics: Inspiratie, Basics & Briefen is een dag vol inspiratie. Ik maak je wegwijs met voorbeelden en basics van infographics en ik leer je goed te briefen.

Daarbij zul je merken dat je veel meer uit infographics kunt halen dan je nu denkt. Dat voor € 99 ex btw in een open workshop of in-company. Meer over de workshop

 


Contact opnemen OF Aanmelden voor cursus