Effectief communiceren, Impact training, Infographics

Springend goud

Quinton Hennigh is een briljant geoloog. Hij weet hoe hij impact met boeken. Overal vindt hij goud … [kwijl] … Onder meer in de Witwatersrand – Zuid-Afrika, waar 40% van al het goud ter wereld vandaan komt.

Maar hij ging ook eens neuzen in Noord-West-Australië. In de Pilbara om precies te zijn. Een s…s…snikhete woestijn, waarvan de geologie vergelijkbaar is met de Witwatersrand. En ja hoor: Bingo weer. Waar hij zijn scheppie ook stak, hij vond goud.

En dan gelijk NUGGETS … Goudschilfers als corn flakes en klompjes zo groot als meloenpitten. Hij kocht meteen 10.000 vierkante kilometer woestijn.

Ieder mens zou uit zijn bol gaan en juichend gaan scheppen. Maar Quinton Hennigh niet. Hij denkt groot. Hij pakt het industrieel aan.

Maar hij had wel een probleem. Er was namelijk veel ervaring in hoe je ‘goudstof’ wint, maar niet hoe je schilfers en klompjes uit een berg gravel haalt. Dus dat was een dingetje.

Maar 2 weken geleden lukte het. Met Duitse ingenieurs in Keulen. Hoe deden die ‘kluge Kerle’ dat?

Ze gebruikten een transportband met aan het eind, onder de band, een snel draaiende magneet.

Door de rappe rotatie wekte die een supersnel wisselend magneetveld op. Niet-magnetische metalen als goud worden daar gek van. Ze springen op, terwijl gewoon steen geen krimp geeft.

Dat was het geheim. Maar hoe gebruikten ze dat in de praktijk?

Nou, je gooit een bak gravel op de band, verdeelt het en de band brengt het met een vaartje … tjoek, tjoek, … naar het eind. Daar draait die dolle magneet. Eenmaal in de buurt daarvan springen de gouden cornflakes en meloenpitten omhoog van de band … en als ze dalen … vallen ze via een lopende band apart in een bak. En kijk eens … daarin zit bijna alleen goud.

Gravel gemixt met goud. Hoe haal je goud daaruit? De truc is hetzelfde als waarmee je gaat impact boeken met communicatie

Dance baby, dance! Die Duitsers hebben Quinton een cruciale methode aan de hand gedaan om goud te scheiden van gravel. Dat noem je nog eens impact boeken.

Zo werkt het ook in de communicatie en marketing. Cut the crap en kom met ‘goud’. Ik heb daarvoor een systematische methode ontwikkeld: de Impact Boost Methode.

Ik kijk eerst wat jouw doelgroep precies nodig heeft om met jou ‘mee te gaan’. En dat dis ik dan compact en lekker voor ze op.

En hoe weet ik zo precies dat dat werkt? Doordat ik voor ik naar buiten kom het allemaal al getest hebt op impact. ‘Goud’ zegt iedereen. Inderdaad ja. Zo krijg je topresultataten.

Meer over mijn methode hoor je in het gratis webinar Boost je impact – Hoe je 10x meer impact krijgt op je doelgroep. Hier zie je waar dat webinar over gaat.

Hoe je zelf impact kunt boeken met de Impact Boost Methode leer ik je in mijn Black Beltopleiding Succesvol communiceren met de Impact Boost Methode. Als je die onder de knie hebt dan boek je daarna droomeffecten voor je organisatie.

Huh? … wil je dat niet allemaal zelf doen, maar dat impact boeken aan mij overlaten? Ook goed. Kijk hier maar voor een paar voorbeelden.

Intussen ben ik wel benieuwd hoeveel goud Quinton Hennigh in de Pilbara vindt. Jij ook? Volg dan Novo Resources.

Lex Linsen