Effectief communiceren, Impact training, Infographics

Blogs impact maken met communicatie

Deze blog impact maken met communicatie geeft tips voor communicatie, marketing en organisatieadvies om effectiever te communiceren met beelden, met name infographics. Vragen of opmerkingen? Neem contact op.

Vormgever of infographic maker? Het verschil. ‘Ik zoek een vormgever voor een infographic,’ zo bellen mensen mij vaak, want ‘teksten lezen de mensen niet’. Ja klopt. Maar je zoekt dus een vormgever? Realiseer je wel dat een vormgever nog lang geen infographic maker is. Sterker nog: de meeste vormgevers voldoen niet. Hieronder vertel ik je wat het verschil is en waar je op moet letten. Effectieve infographic maken in 12 stappen Maar om dat uit te leggen moet
Je werkt in een grote organisatie en gelooft in visueel communiceren. Nu heb je voor het eerst een infographic laten maken, maar jee, die levert niet op wat je er van had verwacht. Hoe kan dat nou? Wat ging er verkeerd? Ja, het komt veel voor dat mensen bij het maken van een infographic in 1 of meer van de volgende 7 valkuilen donderen.
‘Hoe maak je een infographic?’ vragen mensen mij vaak. Een betere vraag zou zijn: ‘Hoe maak je een effectieve infographic?’, want dat is een groot verschil. Je wilt er tenslotte iets mee bereiken. We hebben de stappen op een rijtje gezet. En er een infographic van gemaakt. Download hem hieronder.
Welke vaardigheden voor effectieve infographics heb je nodig? Effectieve infographics maken is meer dan alleen een vormgevingskwestie. Je hebt er 7 vaardigheden voor nodig. Daarmee brengt je resultaat zijn geld op. Hier zijn die 7 vaardigheden voor effectieve infographics op een rij.
11 voordelen van infographics in een infographic. Download hem. De 11 voordelen van infographics staan hieronder voor jou op een rijtje en heb ik in een infographic gezet die je kunt downloaden. Infographics hebben zoveel voordelen dat het de moeite waard is die een stevig aandeel te geven in je contentstrategie en middelenmix. Daar ben jij misschien allang van overtuigd, maar jouw organisatie misschien niet. Dan kan het een hele klus zijn om beslissers toch ervoor te
Een goede infographic is een effectieve infographic. Daarvoor moet die aan 3 voorwaarden voldoen. Een daarvan is een call to action, zoals ook hierboven te zien is in de infographic over Margot van der Stap en hoe zijn organisaties agile maakt met social media. Het kan simpel zijn: bel 06 …
Huh, een infographic maken? Je bent bij Van der Hilst of de SRM met vlag en wimpel geslaagd als communicatieadviseur en hebt nu 10 jaar ervaring. Je maakt communicatieplannen, strategieën, webteksten, persberichten … en je bent er goed in. Alleen, je merkt dat mensen slecht lezen of helemaal niet. Sh..

Download gratis
"Hoe maak je een infographic"